Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Svante - smartast i stallet

(null)

Idag läste vi ut den första boken om den lilla shettisen Svante - en serie skriven av författaren Pia Hagmar (för mer info om henne - se inlägget dagens kändis-träff från i söndags).
Vi läste den för Silas 4 snart 5 år, som hans första ’babitelbok’. Boken om Svante har egentligen inga utstakade kapitel - men det finns många lämpliga ställen att stanna på för att läsa vidare en annan dag.
Det är en härlig bok med feel-good känsla, skriven ur ponnyn Svantes perspektiv. Texten är målande - så det är lätt att leva sig in med barnet. Exempelvis "jag knep ihop ögonen så hårt jag kunde" ett ypperligt tillfälle att demonstrera och förstärka texten genom att själv knipa ihop ögonen för brinnkära livet och uppmana barnet att göra detsamma. 
I boken Smartast i stallet får vi följa Svante när han möter två barn som vill rida på honom. Till saken hör att Svante är en väldigt snäll, men också väldigt lat liten ponny. Detta leder givetvis till delade meningar angående huruvida han kommer att agera barn-karusell hela dagen eller ej. 
Rolig läsning och alldeles lagom för ett barn i Silas ålder.

Silas egen recension till vår läsdagbok löd;
"Den var bra, men lite lite läskig".

Själv rekommenderar jag den varmt - till såväl hästintresserade barn som barn med annat intresse. Det är lite Mulle-känsla över ponnyn Svante - det älskar jag!

Ikväll börjar vi på del två i serien om Svante. 
Stay Tuned för vidare recension! 
Taggar: Pia Hagmar, Svante, barnbok, hästbok, kapitelbok, mulle, ponny;

Kommentera inlägget här :