Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Läcksöks-lördag!

Ni kn säkert själva gissa vad jag ägnat denna fantastiska lördag åt.
Alldeles riktigt - hundträning

Morgonen började med Raffemys framför Bilar 3. Därefter åkte vi åt varsitt håll - Rafael till fotbollscup (där han presterade fantastiskt bra enligt hörsägen), Ville till jobb, Silas och Saga-Vilhelmina till kosläpp med farmor och farfar och jag själv till hökensås camping för att kolla på när mina utställnings-idoler N och Akio tävlade. Jag och domaren var väl inte helt eniga angående placeringen - men då är jag ju också ett hopplöst Akio-fan. 
Det var iallafall väldigt roligt att titta lite på eurasierspecialen och se så många olika varianter av eurasier. 

Jag slänger in en hederligt stulen bild på världens snyggaste Akio.
(null)

Efter att ha ägnat någon timme åt att kika på fluffrumpor bar det av in till Fortdogx för specialsöksträning.
Idag testade vi på läcksök - alltså när man söker efter en gasläcka - för första gången, och jag måste säga att det var fantastiskt roligt och det kändes verkligen som att det passade Frank! 

Första vändan testade vi att använda leksak som belöning - men som många andra mallar äger Frank ett extremt föremålsintresse, vilket gjorde att det slutade med att hela övningen för hans del kretsade kring leksaken - inte själva söket.
Medan vi iakttog de andra ekipagen väcktes dock tanken på att våga prova något annat - nämligen detsamma som Å och lilla Jänta (Kelpien som jag visat bilder på från utställningen i Jönköping) arbetar med. Godisbelöning.
Sagt och gjort. Nästa gång det var våran tur lämnade jag allt vad leksaker heter i bilen och fyllde fickorna med godis istället.
Och grymt vilken skillnad! 
Franken sökte som om han aldrig pysslat med annat. Samlat, lungt och systematiskt (här får ni ta med i beräkningen att de tre ovannämnda ställs i relation till normalt malletempo, haha).
Jag är mäkta imponerad. Och väldigt glad över att ha hittat ett område där han har både intresset, nyfikenheten och orken att arbeta ordentligt. 
Rumssök och läcksök verkar definitivt ligga högre upp än plattformssök och sökbanesök på Frankensteins prioritetslista. 

Här kommer en liten film från dagens gasolsök;

Efter en fikapaus och ytterligare lite träning i form av loss-träning bar det av hemåt. På vägen unnade jag mig faktiskt lite sushi för ovanlighetens skull. Ack så bra det satt i magen!
Väl hemma blev jag gräsänka och ägnade kvällen tillsammans med Rafael och Saga-Vilhelmina (Silas hade redan somnat) framför bamse. Japp - du har förstått helt rätt. Vi ser på bamse minst en gång om dagen. Och då inte avsnitten om bamse, nejdå, utan filmen om tjuvstaden. Varje gång. Varje. Detta är Saga-Vilhelminas optimala lycka. Denna eviga bamse.
Jag åt min sushi, Rafael åt lite lördagsgodis som jag köpt in under dagen och Saga-Vilhelmina åt min sushi, min misosoppa, mina räkchips och sitt eget lördagsgodis. Allt i sin ordning med andra ord.

Då bamse och diverse livsuppehållande åtgärder båda tagit slut kröp vi ned i min och Villes enorma säng allihopa. Vi läste Dalslandsdeckarna och sjöng vaggvisor - alltsammans komponerat av Silas och hundens små snusanden i sömnen.

Nu ligger jag och lyssnar till tre par små regelbundna andhämtningar, och en hund som drömmer om något roligt han gjort. 
Jag har en liten fot i ansiktet och en annan i revbenen. 
Det är rikedom det. Smärtsamt medveten rikedom. 
Taggar: bamse, barn, eurasier, fotboll, gasläcka, gasol, gasolläcka, läcksök, malinois, specialsök, sushi, ungmamma;

Kommentera inlägget här :