Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Dagens kändis-träff!

Som jag nämnde tidigare träffade vi en hemlig kändis idag. Någon jag beundrat sedan barnsben, och någon som fortfarande är en stor del av mitt liv igenom sina alster.
Kändisen vi mötte idag var ingen mindre än författaren Pia Hagmar
Geniet bakom bland andra barnböckerna om;
Dalslandsdeckarna
Flisan och
Klara. 
Och många fler därtill såklart. Men just dessa tre serier har kantat mitt liv.
Böckerna om Flisan var de allra första böckerna jag läste på egen hand. Böckerna som öppnade en helt ny värld. En värld där jag som ganska udda och lite mobbad figur kunde finna en annan tillvaro. Jag kände så mycket igen mig själv i böckerna om Flisan. (Japp - jag hade både osynliga vänner och osynliga hästar ganska långt upp i åldrarna). 
Flisan är en av de serier jag bara längtar efter att få läsa för mina egna barn.
Därefter kom Klara böckerna, vid det laget hade jag redan egen häst och tävlade en hel del och svepte därför böckerna snabbt och i rak följd. Jag minns så väl en kväll då jag glömde tiden och låg på golvet inne hos min häst - Flight Kloster (varmblodstravare född -94) - och läste Klara tills långt efter att sista bussen hade gått. Min älskade mormor kom då som den klippa hon är och körde mig hem utan att berätta för mamma hur länge jag egentligen drömt mig bort i stallet. Tur för mig.
När böckerna om Klara var plöjda började fasen Dalslandsdeckarna, speciellt föll jag för "den försvunna hästen" och "rånarna i ödetorpet". Döm om min förvåning när jag - ungefär 10 år senare - snubblar över dem i en bokhandel och får tillbaka alla gamla minnen om hur spännande de var, hur jag aldrig kunde sluta läsa, och hur de fick mig att drömma om hjältedåd och äventyr på sommarloven. 
Det blev inte bättre än att jag köpte den första boken i samråd med Rafael - vi snubblade nämligen över dem då vi var i stan och högtidligen skulle välja ut hans första kapitelbok. 
(I denhär familjen är steget från "vanlig bok" till kapitelbok ett oerhört stort steg i livet, värt att firas!)
Rafael - liksom jag - fastnade direkt och vi har därefter samlat på oss alla 19 böcker i serien. Vad har man annars julaftonar, födelsedagar och helt vanliga mamma-ger-en-oprovocerad-present-dagar till? 
Nu har vi bara några ynka små böcker kvar innan serien är helt slut och vi får se oss om efter nya äventyr. Jag har dock en svag känsla av att det blir något mer av Pia Hagmar. Möjligen serien Pål & co, som hon tipsade oss om idag. 
Nåja - det får räcka som bakgrundsinformation!

(null)

Idag träffade vi henne alltså - min och Rafaels stora författar-idol. 
Och vilken positiv överraskning vi fick! Många författare och kändisar kan ibland vara lite snorkiga - men inte Pia Hagmar inte! Vi kom släpandes med en kasse om 19 böcker - vilka hon glatt signerade medan hon förde ett genuint och ärligt samtal med Rafael. 
Finns det något som kan röra en mammas hjärta mer än så? Det tror jag inte faktiskt
Som förälder känner man ganska snabbt huruvida ens barn är önskat eller bara ses som jobbigt - och här var det verkligen genuin och jordnära vänlighet som regerade.
Rafael fick ställa alla sina typiska Rafael-frågor, han fick svar på sina rättframma funderingar och han fick tala om hur otroligt mycket han älskar böckerna om Dalslandsdeckarna. Och ni ska veta hur stolt han är över att ha fått veta karaktärernas "riktiga" namn - alltså namnen på de verkliga individer som inspirerat till karaktärerna. 
Det var så otroligt härligt att få se honom så sprudlande lycklig och stolt!
Och jag måste faktiskt erkänna att jag själv är lite starstrucked. Det är verkligen häftigt att träffa hjärtat bakom de böcker som hjälpt en genom såväl tuffa som härliga barndomsår. Det var faktiskt där drömmen om författarskap startade. Med Flisan. 
Och ännu är min saga inte slut - en vacker dag kanske jag finns på omslagen.

(null)

Mötet med Pia Hagmar avslutades oväntat bra då Silas faktiskt köpte sin första ’kapitelbok’ (boken har visserligen inga uppmärkta kapitel - men det är en längre bok med hårdpärm som enkelt går att dela i två delar när man läser) - nämligen boken om den lille hästen Svante - smartast i stallet.
Boken är skriven ur Svantes eget perspektiv, vilket ger det hela en härlig och genuin känsla. Vi började läsa redan ikväll - om hur Svante blir hämtad ur hagen - självklart på egna villkor - och ryktning påbörjas. Där pausade vi, ett gott tecken är att han genast började tjata om "ett kapitel till". Bättre betyg går inte att få.
Vi köpte även del 2 och 3 om Svante - så vi har att göra! 
Lilla Silas. När blev du så stor?

Det var en otrolig ära att få träffa Pia Hagmar - tala med henne och ta del av hennes varma personlighet. Tack Pia - för att du gav vår morsdag guldkant. Och tack - för att du gjorde en liten pojke så otroligt gott genom att ge honom utrymmet att vara sig själv. 

Taggar: Dalslandsdeckarna, barnbok, flisan, författare, klara, kändis, pia Hagmar;

Kommentarer :

#1: Pia Hagmar

Hej!
Åh vad fint du skriver, jag blir alldeles tårögd. <3 Det var så himla roligt att träffa dig och din fina familj. Jag hojtar till om jag ska ha någon skrivarkurs för vuxna. :)

Stor kram till er alla, men kanske allra mest till Rafael, Dalslandsdeckarexperten. :)
Hej från Pia

skriven
#2: Pia Hagmar

Hej!

Vad fint du skriver, jag blir ju alldeles rörd. Det var så himla roligt att få träffa dig och din fina familj. Och kanske allra roligast att få träffa Dalslandsdeckarexperten Rafael. <3
Jag hojtar till om jag ska hålla någon skrivarkurs för vuxna framöver.

Kram, Pia

Svar: Tack så jättemycket 😍❤️
Rebecca Hoseia

skriven

Kommentera inlägget här :