Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Barnkläder - dagens lifehack!

Som utlovat kommer här ett litet lifehack från mig till alla föräldrar där ute (eller ja - varför inte, det funkar ju lika bra för vuxna!).
Nämligen veckoklädhängaren.
Jag beställde mina tre på Tornets Hantverk och Återbruk i Mullsjö (de finns även på Facebook). Jag förklarade helt enkelt idén och de skapade den - och jag är oerhört nöjd (som alltid när jag beställer från Tornet).

(null)

Principen med veckoklädhängaren är den att undvika konflikter angående vad man ska ha på sig, stök med att det fattas en strumpa eller att man inte hittar ett par kalsonger i morgonfixet.
Jag viker helt enkelt in färdiga outfits i påsarna - barnen vaknar, går ned för trappan, tar dagens påse och kan i lugn och ro klä på sig utan att behöva ställas inför valet om vilken tröja som blir bäst för dagen.
Det är också ett smidigt sätt att lära barnet att stå för sina beslut - låt barnet vara med och välja ut veckans outfit - och låt sedan hen lära sig att stå fast vid sitt beslut! En enkel och helt harmlös övning som banar väg för en stark och trygg individ som inte vacklar i sina val och åtaganden.
Det tycker illafall jag är väldigt viktigt. Och som de flesta av er redan vet så brinner jag mycket för just barnuppfostran. 

(null)

Det är också väldigt mycket smidigare att bara väcka tre barn, gå ned till badrummet, norpa åt sig tre påsar med rätt dag och helt enkelt dela ut plaggen snarare än att väcka tre barn, springa som en galen för att försöka komponera tre någorlunda funktionella outfits och slita sitt hår över att alla strumpor magiskt har fått ben just idag. När man funnit tre kompatibla outfits börjar velandet över huruvida man vill ha en blå eller en orange tröja - eller huruvida sömmarna i byxorna känns fel just idag. You know the drill!

Så - varma rekommendationer från oss! Detta har besparat oss så många onödiga dispyter - och man kan faktiskt sova hela tio minuter längre på mornarna. BOOM.
Taggar: barnkläder, lifehack, morgonstök, outfit;

Kommentera inlägget här :