Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

On top of the world

Idag blev en såndär bra dag. En sån man läser om i sagorna och hos mönstermammorna på Facebook.
Efter att ha ätit goa frallor till frukost bar det av till Tidaholms slalombacke. Silas hade med sig en monstertruck och en drake som han röjde med i snön. Han byggde banor åt bilen och flög omkring med draken - i strålande sol och gnistrande snö. Som spetskant på det hade vi med oss gifflar och varm oboy. Bättre blir det inte!
Själv mötte jag upp fina S och hennes hundar - en ny bekantskap som snabbt blivit mig väldigt kär. 
Hon gav mig många tips och trix och vi tränade lite hund tillsammans. 

All copyrights by Rebecca Hoseia
(null)
All copyrights by Rebecca Hoseia
(null)
All copyrights by Rebecca Hoseia
Efter några timmar i den friska luften bar det av till svärföräldrarna där det bjöds på påskmiddag. 
För min egen del blev det delikatesser som köttbullar, lax, potatis och memma. Denna älskade rätt!
Silas den finsmakaren höll sig till köttbullar och makaroner - med en twist - kaviar istället för ketchup. Behöver jag säga att jag fick uppringa stora resurser av mitt pedagogiska förhållningssätt för att inte förfasas rent uppenbart? Men vem är jag att bestämma över någon annans smaklökar - så länge han är lycklig är jag det också!

Lilla Saga-Vilhelmina sover över hos farmor och farfar inatt - så jag och Silas har egentid tillsammans.
Det firar vi med varsin dator i sängen - Silas kollar på Chuggington och äter gifflar och dricker varm oboy, medan jag själv bloggar. Snart ska jag dock ägna mig åt min vuxenmålarbok (något jag aldrig riktigt accepterat förrän jag för någon helg sedan faktiskt själv gick och fastnade för det) och sagan om isfolket på storytel. 
Lille Frank sover redan - saligt snarkandes - så jag antar att dagens träning gett effekt. 

Jag måste också ge en liten eloge till fina M som med kort varsel avvarade både spån och hö åt våra långörade vänner här hemma. Detta då det läckt in vatten som förstört det sista av balen jag hade hemma. Och hungriga kaniner - ja - ni kan ju tänka er hur närgångna de blir i sina kärleksförklaringar. Så inatt kalasar de på gormethö och imorgon skall här städas bur och toalådor. 

(null)

Godnatt och Glad Påsk,
alla mina små kycklingar !
Taggar: draktränaren, hundträning, k9life, malinois, memma, påsk, slalom, snö, träning, vintersol;

Mycket kan hända på ett år

Så var dagen kommen - då det gått strax över ett år sedan jag skrev här sist. Egentligen vet jag inte varför det blev ett uppehåll. Jag tror helt enkelt att livet kom emellan.

Under året har mycke hänt - och vardagen ni kommer att få följa nu är lik - men endå olik - den vardag som målats här förr.
Det finns några datum som utmärker året som gått sedan sist:

8 mars 2017 - dagen då vi köpte detdär stora faluröda huset på landet. Hemmet vi drömt om, där barnen kan växa upp lugnt och tryggt omgivna av oändlig skog. I den nya orten där vårt nya liv tog sin början. Livet som husägare.

7 september 2017 - dagen då Kina, allas vår Kina, hastigt och oförklarligt somnade in här hemma. Min lilla skugga. Alltid fattas du mig. Min fyrbente bäste vän.

10 oktober 2017 - dagen då Frank klev in i våra liv och sakta men säkert hjälpte oss förbi den värsta sorgen efter Kina. Detta med sina eviga upptåg, sin oändliga jakt på kärlek, sin ärliga livsglädje och sin egendomliga likhet med Kina.

9 december 2017 - dagen då mitt liv vändes upp och ned. Dagen jag, Silas och Saga-Vilhelmina frontalkrockade med en tall till följd av svart-is på vår lilla skogsväg. Barnen klarade sig mirakulöst nog utan skador, men själv är jag sjukskriven sedan dess.

13 februari 2018 - dagen då mannen i mitt liv gick ned på knä framför hela sin familj och frågade om jag ville spendera resten av mitt liv med honom. 

Där står vi nu - med några riktigt stora livsomställningar i ryggen, med blicken riktad framåt. 

Vardagen ni kommer att få följa här kommer således att innehålla samma mängd barn, djur och kärlek - men också en hel del nya tankar och funderingar om livet, sjukhusbesök, information om whiplash och hjärntrötthet, hundträning och som alltid en massa annat. 
Jag har minsann sett att ni är ett gäng trogna läsare som kikat in här nu och då trots att här varit stilla i över ett år - så jag hoppas kunna vinna tillbaka ert intresse och förtroende.

Väl mött, vi hörs snart igen.
R
(null)

Taggar: frontalkrock, förlovning, hjärntrötthet, hund, hus, olycka, whiplash;