Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Loppisdag

Idag blev en riktig dunderdag. En såndär tregenerationers mysdag!
Jag, mamma och Saga-Vilhelmina. Vilket team!
Vi började med en lugn morgon som guldkantades av ett tidigt morgonbad med piggelin (det är sådant man behöver göra emellanåt). 
Jag älskar att starta dagen med ett varmt bad. Till viss del för att jag alltid vaknar frusen, till viss del för att det smärtlindrar mig väldigt mycket - och mest för att det är erbarmligt mysigt och lyxigt. Ofta äter jag frukost i badet med lite badsalt, tända ljus och en ljudbok. Kan det bli bättre liksom? 
(Att kunna göra det måste endå vara en av de ynka fördelarna med att vara sjukskriven)

Nåväl - efter morgonbestyr och bad gav vi oss av alla tre.
Första stopp - återbruket i Tidaholm. En favorit för mig då öppettiderna är så generösa. Barnen lyckas dessutom alltid fynda där - och idag även jag!
ALL COPYRIGHTS BY: Rebecca Hoseia
(null)
ALL COPYRIGHTS BY: Rebecca Hoseia
Inköp på Återbruket i Tidaholm:
💐 en vas i romersk stil som passar alldeles perfekt till vårblommor 15kr
💐 boken om Zorro till Rafael (vi läser 1-3 kapitel varje kväll så böckerna går åt här hemma) 2kr
💐 en antik handspegel i silver då skåpsdörren med spegel rasade ned från badrumsskåpet i vintras 15kr
💐 en trasmatta till altanen 20kr
💐 tre stycken små kjolar till Saga-Vilhelmina 15kr
💐 en ny barnmatsstol till Saga-Vilhelmina (den hon sitter i nu har jag och 8 av mina syskon alla suttit i som barn, så jag kände faktiskt att det var dags att uppdatera säkerheten lite) 50kr
💐 och en vårkappa till mig - den är faktiskt jättefin! Bild på den kommer dock en annan dag 40kr

(null)

Jag är jättenöjd med inköpen - speciellt som de inte kostade mig något #mammabjuder , speciellt med min nya kappa.
Jag tycker om att köpa just jackor på loppis då jag är svag för den eleganta stilen med lite längre kappor och enkla material. I vanliga butiker hittar jag i regel aldrig en jacka jag trivs med - så jag har svårt att motivera varför jag skulle köpa från dessa.
Förra året köpte jag en höstkappa på loppis - en skogsgrön en med pälskrage som räckte mig ned till anklarna, och tro mig när jag säger att jag älskar den.
Vintern spenderade jag i min kommunjacka - finare än så blev det inte.
Kappan jag köpte nu är tunn och sval - alltså precis lagom nu. Den räcker mig ungefär till knäna och är fint draperad med V knäppning och en uppiggande klarröd färg. 

Efter loppisen åt en klassisk mamma-dotter-lunch (iallafall för att vara vår familj) innehållande;
☀️ Kycklingsalami med örter 
☀️ Vindolmar
☀️ Cola Zero och Pepsi Max
☀️ Varsin muffins till efterrätt
Saga-Vilhelmina imponerade stort på mig. Hon är mitt första barn som tycks dela mina lite udda smaklökar. Med god aptit mumsade hon i sig såväl påläggs-salami som vindolmar. Mammas flicka!
En klassisk mamma-dotter-lunch i klanen Björklund (jag räknas trots att jag bytt efternamn) intages dessutom i bilen. Gärna på en parkering. Detta under livligt prat och underbar gemenskap. 
SOM jag njöt idag! Jag har verkligen saknat att spendera tid med min mamma.
Det är trots allt snart 8 år sedan jag hade min familj nära. Tänk att jag bott i egen stad, på egna ben, i snart 8 år. Det är helt galet.
Att bo så långt ifrån varandra medför dock ofta att man sällan har egentid. Åker man och hälsar på varann så åker man ju gärna hela eller delar av familjen. Vi kom fram till att det faktiskt gått nästan 5 år sedan mamma var nere och hälsade på mig ensam. Utan syskon eller mormor. 
5 år är lång tid. Speciellt när många av de åren verkligen var ensamma. 
Nåväl! Nog ivägvandrat i tankarna.

Efter att ha intagit iallafall en del av näringscirkeln var det dags att hämta Silas från förskolan. Givetvis blev det stolt rundvandring med mormor som aldrig sett Silas nya avdelning. Han är ju trots allt en stor kille nu! 
Muntra i hågen tog vi oss från förskolan till nästa loppis - Pingstkyrkans second hand i Mullsjö - och kikade runt en vända. Även där gjordes några fynd!

Silas fynd:
🌿 en påse med glaskulor i olika färger 5kr
Saga-Vilhelminas fynd:
🌸 en stor monchichi 25kr
Mina fynd:
🌼 gympadojor 25kr (fördelen med att även på loppis kunna handla skor på barnavdelningen)
🌼 nackkudde till badkaret 5kr 

(null)

Allt som allt är jag oerhört nöjd med både dagen och fynden. Vi älskar att loppisa i vår familj. Man behöver inte alltid köpa något - bara att gå runt och titta, tänka och påminnas om svunna tider ger mig så mycket. Loppis är och har alltid varit en av mina favoritsysselsättningar. 

Väl hemma spelade mormor familje-memory med barnen medan mamman vek tvätt och stökade i hemmet. Därefter fick Silas extra mormor-mys då hon tog hand om kvällsläsning och nattning. 
Han valde boken om den stora stygga vargen - en älskad favorit här.
ALL COPYRIGHTS BY: Rebecca Hoseia
(null)
ALL COPYRIGHTS BY: Rebecca Hoseia

Kvällen avslutades med filmen om Patch Adams som jag fick av mamma idag. Och vilken film sen! Jag blev så berörd. Recension på denne kommer dock senare.

Nu ligger jag i sängen med Saga-Vilhelmina och Ville. Vid min fotända sover Frank med tunga andetag. I sitt rum sover Silas och i gästrummet sover mamma. 
Ack - så rik jag är på kärlek!

Godnatt mina stalkers,
Rebecca
Taggar: kulor, loppis, monchichi, spegel, valör, återbruk;

Kommentera inlägget här :