Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Egentid och myskväll och allt detdär

Okej. Jag ska vara ärlig. Jag somnade stenhårt tillsammans med barnen till boken "Godnatt alla mina drakar" på storytel. Jag kan tillochmed ha somnat innan de alla tre sov.. men vad gör det om hundra år?

Vi har haft en alldeles underbar dag jag och barnen. 
Först hade jag och Saga-Vilhelmina lite egentid bara hon och jag. Vi var ute i trädgården några korta, snabba vändor. 
Vi hängde med fina S som svängde förbi och lämnade av Frank och handlade glass och macka åt lilla febertrollet. En räddare i nöden helt enkelt!
S har verkligen kommit långt med Frank bara under detta dygnet! Han klarar så mycket mer än jag vågat tro. Det är så roligt att se!

Efter att vi hängt en stund med S, hund och en väldigt klibbig piggelin begav vi oss in igen. Där blev det ännu mer glass, mjukglass och bamse tills vi båda somnade middag på soffan. Eller ja - vi såg bamse på skärmen - men utan ljud, så vi slog två flugor i en smäll och lyssnade på sagan om isfolket samtidigt. Sneaky mama!
 Innan vi glassade och somnade var vi dock väldans duktiga och sorterade ett gäng utväxta kläder i varsin spara och säljes hög. Vi har nämligen planer på en liten gårdsloppis i sommar! Men mer om det en annan dag.

ALL COPYRIGHTS BY: Rebecca Hoseia
(null)
ALL COPYRIGHTS BY: Rebecca Hoseia

Vi vaknade ur vår skönhetssömn då pappan och grabbarna kom hem från jobb, skola och förskola. Då blev det ännu mer utehäng på gården - och temperaturen hade då uppnått magiska 22 grader i skuggan. Inte alls fel faktiskt!

ALL COPYRIGHTS BY: Rebecca Hoseia
(null)

(null)
ALL COPYRIGHTS BY: Rebecca Hoseia

Efter att ha spenderat någon timme på gården med glass, solsken, innebandy och rutchkaneåkning (hallå - hjärtstillestånd! Hur stavad man till rut...ja.. rutchkana?!) begav vi oss av på en skogspromenad tillsammans. Finns det något mysigare en varm vårdag?
Vi tog med oss Franks nya favoritleksak som han fick av S - en funball - och körde några små sök i skogen. 
Också en av sakerna S visade idag där jag totalt underskattat Franks förmåga. Jag menar - här lägger jag fortfarande godisspår medan killen egentligen kan hitta en liten leksaksboll i en stor skog. Godmorgon matte! 
Nu är det slut på semestern!

ALL COPYRIGHTS BY: Rebecca Hoseia
(null)
ALL COPYRIGHTS BY: Rebecca Hoseia

Sagt och gjort! Vi sökte bollen en gång, Rafael en gång och Silas en gång - däremellan utforskade vi små vattendrag, provsmakade barr, samlade kottar, kastade pinnar och kastade boll. Spännande aktivering för såväl hund som barn. 
Det kanske kommer en film på dagens tre små sök senare.
När vi väl kom hem igen var både hund och barn helt utslagna. Inte mig emot.

Snabbt som vinden slängde vi ihop en tomatsoppa till kvällsmat (tomatsoppa är underskattat - fy så gott det är!) och barnen åt med blandad entusiasm. Men ned gick den! 
Därefter - fredagsmys. En ytterst viktig programpunkt för Hoseia-barnen!
Vi dukade fram saft och ostbågar och bänkade oss sedan framför Björnbröder. Eftersom att kvällen ännu var ung och barnen skötte sig exemplariskt passade vi också på att se på Björnbröder 2 när den första filmen tagit till ända. 
En riktigt lyckad kväll!

ALL COPYRIGHTS BY: Rebecca Hoseia
(null)
ALL COPYRIGHTS BY: Rebecca Hoseia

Då filmerna var slut skötte sig barnen löjligt bra. Inga sura miner varken vid tandborstning eller läggning! Rekord!
Vi la oss allihop i min, Saga-Vilhelminas och Villes säng - så som vi alltid gör när jag är gräsänka. Som ni säkert listade ut tidigare lyssnade vi alltså på boken Godnatt alla mina drakar på storytel. En ren chansning som visade sig vara alldeles lagom. Boken uppskattades av alla tre barnen. Uppenbarligen också av mig - med tanke på att jag råkade somna.
Nu sover de alla tre så sött i en prydlig hög av armar och ben. De har en tendens att trassla ihop sig i sömnen nämligen - mina små elvispar. 

Imorgon ska jag och Rafael på rebornutställningen i Jönköping. Det ska bli väldigt roligt att se alla fina konstverk i verkligheten!

Godnatt vänner
Taggar: Björnbröder, bobbycar, glass, gräsänka, hundträning, piggelin, promenad, skog, storytel, sök, vår;

Kommentera inlägget här :