Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Dagen spenderades pååå.... KSS!

Idag vaknade jag bredvid en brännhet liten tös som kräktes slem. Trots alvedon och Ipren fick vi inte ned tempen utan den fortsatte klättra uppåt. Riktigt bottennapp!
Efter att ha konsulterat med 1177 begav vi oss helt sonika mot KSS med lilla snorpan.

(Enormt tack till fina fina S som på kort varsel ställde upp och tog hand om Frank - och dessutom gav honom en weekend - så han kommer hem på söndag igen!)

ALL COPYRIGHTS BY: Rebecca Hoseia
(null)
Bild från lekterapin.
ALL COPYRIGHTS BY: Rebecca Hoseia

Väl framme på sjukhuset blev det ingen tid att vila. Man tog hennes höga feber på allvar och hon fick snabb hjälp - skönt! Stor eloge till personalen på KSS. Ni är grymma! 
Efter cirka 4 timmar med alvedon och Ipren låg hennes temp då vi kom in på 40,0 grader med temp tagen i pannan. Hon var kall om extremiteter, väldigt medtagen och inte alls på banan. Även syresättningen var sisådär. 

(null)
Ull fick en ring.
(null)
Och Tiger fick ett plåster.

Man beslutade då att ta en blodstatus, en CRP, ett urinprov samt att sätta in vätska och alvedon IV i ett försök att häva febern. 
Eftersom att hon var så duktig när de stack henne fick hon givetvis en belöning. Hon valde en glittrig ring som fick pryda armen på Ull. Tiger blev också stucken - så han fick sig ett plåster med apor på. Vilka duktiga småttingar jag hade med mig idag! 

Efter att vätskan och alvedonen gått in och fått verka lite började tempen så sakta ticka nedåt. Det kan också ha att göra med glass-och-festis-medicinen hon fick. Den är inte alls dum faktiskt!
Vad det än var som gav effekt så gick tempen ned till 38,3 och vi fick då rulla hemåt med premissen att vi söker direkt om hon försämras och om febern inte är över till måndag. Domen blev RS virus. 
Detta vidriga påfund som härjar våra små trollungar. 

Nåja - ska man se det positivt så verkar Saga-Vilhelminas RS infektion vara bra mycket mildare än dem som Silas drabbades av sina fyra första levnadsår. 

Innan vi lämnade sjukhuset tog vi ett snabbt besök förbi lekterapin där vi också fikade en kanelbulle - fint ska det vara! 

ALL COPYRIGHTS BY: Rebecca Hoseia
(null)
En liten tröttfia
(null)
Lite Karlsson på taket medikament
(null)
Det var väl självklart att prinsessan skulle välja sig en ring!
ALL COPYRIGHTS BY: Rebecca Hoseia

Håll gärna en tumme eller två för att lilltrollet ska pigga på sig snabbt nu!
Taggar: RS, RS virus, blodprov, lamm, lekterapi, plåster, prinsessa, ring, sjukhus, tiger, ull, älg;

Kommentera inlägget här :