Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Kycklingthai för litet hjärta

Idag blev det en puré till lilla ❤. 

Ingredienserna tillagade jag samtidigt som jag gjorde vår kvällsmat igår. 
Det blev en kycklinggryta med grön curry, kyckling, champinjoner, ärtor, bambuskott, purjolök, selleri, spenat och äggnudlar. Till purén tog jag samma ingredienser med hoppade kryddningen. Däremot kokade jag nudlarna i buljong 😀.

Så - till puré kycklingthai behöver du:

🍀 Tärnad kycklingfilé 
🍀 Skivade champinjoner
🍀 Hackad selleri
🍀 Skivad purjolök
🍀 Krossad spenat
🍀 Bambuskott
🍀 Ärtor
🍀 Äggnudlar
🍀 Hönsbuljong

Börja med att skiva upp alltihopa i en stor bunke. 
Koka sedan upp vatten i två kastruller - en för nudlar och en för resten. I kastrullen för nudlar kan du droppa i en hönsbuljong.

Häll i dina ingredienser och låt dem puttra ett tag så att kycklingen får en mjuk och fin konsistens. 

När allt är klart - låt det svalna.

Jag slog faktiskt över en matsked av vårt spad över nudlarna till purén då äggnudlar gärna blir väldigt kompakt och mättande.

När du är redo - häll över alltihopa i en bunke och bered dig på att stå där ett tag - iallafall om du har en stavmixer! Äggnudlar är kompakta grejer 😬. 

Slå över lite vatten medan du mixar så att alltihopa får en bra konsistens och inte blir sådär majskroks-klibbigt som det annars kan bli. 

När du mixat färdigt - häll över en mindre portion än du brukar då äggnudlar som jag tidigare nämnt blir väldigt mättande. 

Märk upp dina burkar med snygga etiketter - och så in i frysen. Easy peasy! 

Smaklig spis!

Kommentera inlägget här :