Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Vredens ängel

Skriven av Henrick Rangsjö
Vredens ängel är bok tre i serien Semper FI. Bok ett heter Medaljens baksida och bok två Den bleka skuggan.
Jag kan varmt rekommendera dem alla tre - och de bör läsas i ordning för att man ska kunna hänga med i svängarna och förstå tanken bakom de val karaktärerna gör. Men bok tre alltså - vilken jäkla bok!
 
Innan jag nämner något om själva boken så kan jag ju bara säga att jag började läsa igårkväll när lillan började stöka - vi kan utgå från att klockan då var cirkus 23. Boken har 642 sidor - och nu är den slut. Det är SÄLLAN som jag slukar böcker så som jag gjort med denna.
Det har nog inte hänt sedan jag först upptäckte min favoritbok - Kärlek som befriar. För er som vill ha en liten vink om varför jag valde just det efternamn jag bär kan ni ju läsa den boken. Den är skriven av Francine Rivers.
 
Men åter till Vredens Ängel. Ja - det är en kristen bok - but dudes - innan ni dömer den, börja för guds skull att läsa den. Om du så är årets fetaste ateist så kan jag lova dig - den är för dig också. Och till er som sitter varje söndag i kyrkan med slätstruken klänning och tittar snett den som strosar in en gång vartannat halvår med slitna jeans, tatuerade armar och en Punks not dead tröja - så kan det ge er en lite bättre glimt av synen på den tron jag har. Att religion faktiskt inte sitter i kläderna, utan i hjärtat. End of story.
 
I serien får vi möta Noah Aronsson, en före detta prickskytt i marinkåren. Vid sin sida har han sin vackra fru Cornelia. De flyttar tillsammans till Sverige från USA och Noah börjar arbeta som pastor i Backa Pingstförsamling.
Jag älskar att man känner igen sig i miljöerna böckerna utspelar sig i - tillochmed vår lilla håla Mullsjö omnämns. Det har väl aldrig hänt i Mullsjös historia menar jag.
Vi får möta ett antal karaktärer, troende, ateister, pastorer, hemliga agenter, ungdomar, präktiga pingstmedlemmar på höga hästar och så vidare. Verkligen böcker som möter folk på alla olika plan.
 
Det är långt ifrån den klassiska kristna romanen. More like en action thriller med Gud med i spelet.
Det som tilltalar mig allra mest är att serien är så välskriven. Allt flätas samman, och karaktärerna känns verkliga. Det finns tvivel, svek, psykisk ohälsa (med tanke på mitt inlägg igår känns det extra viktigt att nämna - det är något som behöver talas om!), kärlek, sex, tro, misstro, död, mord, kidnappningar, slagsmål, otrohet och så vidare. Böckerna har karaktärer vi känner igen. Inte de sedvanliga karaktärerna som bara över en sida plötsligt mår som om inget hänt efter en traumatisk händelse.
Dessa karaktärer får vi istället följa när de sakta arbetar sig uppåt, utåt och mot det bättre.
 
Jag vet inte vad jag ska skriva mer riktigt. Mer än LÄS DEM.
Jag har redan satt min allra käraste syster på att läsa dem. Och ja - jag har trakasserat flera av mina närmsta vänner med ständiga utrop om hur sjukt bra böckerna är och att de MÅSTE läsa dem. Speciellt du, Hanna. De kommer att gå dig rakt in i hjärtat, jag vet det. Och Micke, jag tror att din vackra fru kommer att tvinga dig att läsa dem också ;) you´ve been warned.
 
 
 

Kommentera inlägget här :