Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Surdeg och dagens treåring

Idag var Rafael ledig från förskolan, så Vi hade en såndär mysig hemmadag.
Imorse hade dock vår älskade treåring varit i farten. Han passade nämligen på att släppa ut hunden och en av katterna medan jag ännu oklädd morgonammade bebisen.
Dessa två kom nämligen sambons tidigare kollega gående med. (Tack och lov).
Döm av förvåning när jag ligger där halvnäck och ammandes - och sambon ringer och säger att tidigarenämnda två är på vift - inget jag hunnit märka än då vi inte stigit upp.
En minut senare knackar det på dörren - och Silas öppnar. Tacksamt nog hann sambon ringa tillbaka till vår räddare i nöden och berätta läget - att jag låg precis utom synhåll - iförd den skrud jag föddes i - ammandes, och att barnen alltså inte är hemma själva eller brukar få öppna dörren och släppa in "främlingar" 😅.
Och folk ifrågasätter varför jag alltid låser dörren trots att vi är hemma.. nu vet de varför 😂.
Hunden hade gått ner och satt sig utanför grinden där hennes bästa hundkompis bor - och katten satt utanför dörren och ville in, så ingen skada skedd iallafall!

Efter frukost var det dags för julkalendrar. Vi började med den egengjorda, därefter följde två chokladkalendrar - en från mig och en från farmor och farfar - och tillsist den på tv.
Den sistnämnde verkar verkligen bra i år, jag ser fram emot morgondagens avsnitt redan.

Efter öppningen lekte grabbarna på rummet med sina nya gubbar.
Silas fick testa utan blöja, men trots upprepat tjat om att gå på toaletten dröjde det inte länge innan vi fick köra en tvättmaskin. Men påt igen imorgon!

Efter BVC med lillasyster (se tidigare inlägg) åkte vi hem och lagade mat. Makaroner med tonfisk och majs. Barnen åt så det sprutade ur öronen. De älskar verkligen tonfisk! Och jag med - så där har vi tur.
Bärnsten var intagen tog jag mig an diskberget. Detta med lillasyster i sele. Alltså mindre smidigt att lassa in på nedersta hyllan.
Detta resulterade i att jag krossade en av mina favoritskålar. "Och så var de bara fem".
Jag är galet besviken på mig själv faktiskt. Och det kommer att störa mig till vansinne att en fattas.

När maskinen var i full gång kände jag mig sådär löjligt effektiv. Detta resulterade i två surdegslimpor som blev så löjligt goda att jag ångrar att jag improviserade och inte skrev ned mitt recept. (Mycket ånger idag känner jag).

Men slutet gott - allting gott. Båda grabbarna sover och jag, sambon och bebis har haft en mysig stund tillsammans i soffan, och pratat med våra respektive föräldrar. ❤️
Min mamma borta i Uppsala, och svärföräldrarna borta i utlandia. De sistnämnda är nästan hånfullt solbrända såhär i den småländska snöblåsten. Men vi gillar dem endå!

Imorgon är planen att städa lite (skräll) och åka in till stan och köpa en julgran från mamma till oss. Världens snyggaste gran för övrigt! Bild kommer senare 😎.

Vilken tid på året 1. Skaffar ni julgran, 2. Klär ni granen?
Vi skaffar den "någon gång i december" men klär den inte förns kvällen innan julafton. 🌲

Jag älskar när folk tror att man är gjord av spaghetti och tandpetare när de parkerar. Jag löste det hela med att klättra in via passagerarsätet. #litebredareänså

Kommentarer :

#1: Anonym

Rafael går väl i förskoleklass och inte förskola? Ganska stor skillnad på dom två.

Svar: Hej anonym i Älmestad!
Som du säkert förstår används ofta ordet "förskola" i alldagligt tal och hänvisar till "förskoleklass". Det händer sällan att man säger att barnet är hemma från "förskoleklassen" - och huruvida man vill kalla det förskola eller ej har faktiskt ingen betydelse. Speciellt inte för dig som besökare här. Blogginlägg är personliga och skrivna av en enskild individ - där det alltså förekommer personliga uttryck och smeknamn på saker som är personliga för just den. Jag hade lika gärna kunnat kalla det "lilla högskolan" eller "lärcentrum" - och det hade varit lika rätt.
Så - om du nu vet att Rafael går i förskoleklass - då jag tidigare nämnt detta - så säger det ju mer om dig än om mig om det för dig är oförståeligt vad det är han är ledig från när jag hänvisar till "förskolan".
Välkommen åter.
Rebecca Hoseia

skriven
#2: J

Vi köpte och klädde till 1a advent :) men det var för att vi fick ha plastgran i år, vanlig senare så den ska hålla sig fin

Svar: Låter som en bra taktik 😀
Rebecca Hoseia

skriven
#3: Evanessè {familjeliv, hälsa & humor}

Haha, först - bang! Bra svar till anonym!

Å jag ÄLSKAR makaroner med tonfisk och majs! Jag trodde jag var den enda (och mina barn), och så ska det vara citronpeppar på, mums! Nu fattar du väl ännu mer hur lika vi är och varför vi skulle bo närmare varandra! :)

Han är rolig, sicka hyss alltså. Och vad fräckt med en sköldpadda, bild?

Svar: Hhahah men åh!! Här kör vi aromat och citronpeppar 😍😍😍 haha japp! Kastar in en bild i nästa inlägg! Tack förresten 😏😅
Rebecca Hoseia

skriven

Kommentera inlägget här :