Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

God jul med en topping av kräk

Idag firade vi jul med Rafael då han har den "riktiga" julen hos pappa i år.
Visst är det lite vemodigt att behöva ha sitt barn vartannat år.
Men samtidigt är jag så glad att vi kan komma överens. Allt för många föräldrar ställer till med så mycket bråk kring just högtider. Och det tycker jag är så fel.
Det är sällan bråken grundar sig i barnets bästa - utan oftast handlar det om egoism. Min jul, min födelsedag, mitt nyår. FEL. Barnets jul, barnets födelsedag, barnets nyår.
Barnet har rätt till båda föräldrar. Behöver båda sina föräldrar.
Varje gång du ställs inför ett dilemma borde frågan du ställer dig vara "vad är viktigt för mitt barn och vad är viktigt för mig".
Exempel - du ska resa bort och träffa en gammal barndomsvän - som också har barn. För dig är det jätteviktigt att ditt barn följer med - jag menar - man vill ju visa upp sin guldklimp - och hen kommer ju att få så roligt med de andra barnen.
Samma helg har barnet också en teateruppvisning som hen övat inför hela hösten. Vad tror du är viktigast ur barnets synpunkt?
För mig blir det ganska självklart - barnet vill såklart få visa upp sin teater med sina kompisar, avsluta det hen jobbat med hela terminen.
 
Jag säger absolut inte att alla föräldrar är nyttiga föräldrar - men jag säger att barnet har rätt till sina båda föräldrar. Kanske mindre av den ene, och mer av den andre - men detta skall isåfall avgöras av vad som blir bäst och mest uppbyggande för barnet - inte av den enes egoism.
Ett barn är inte din rättighet - din ägodel - du är barnets rättighet.
 
Och vad är väl egentligen en högtid. En dag som vilken annan! Vad gör det egentligen att fira jul den 17e istället för den 24e? I praktiken är det enda som skiljer dessa två huruvida kalle anka går på tvn eller ej.
Här ska vi fria jul tre gånger i år.
En gång idag - med Rafael - en gång den 24e med Silas, Saga-Vilhelmina och sambons familj, och en gång i melandagarna med full styrka i barn och min familj. Mer av det goda helt enkelt!
Här kommer lite bilder från vår julafton;
Igår fick jag hämta Rafael i skolan. Inte ens trettio minuter in på skoldagen .
Den stackarn hade spytt - och hann spy tre gånger till efter att jag kom till skolan.
Men det verkar som tur var inte vara vinterkräksjukan. Mitt absoluta hatobjekt.
Han spydde nämligen inte mer efter att jag hämtade honom - och lyckades peta i sig både pasta, pannacotta och lite chips. Halelujah.
Däremot hade han hög feber och sov väldigt dåligt natten till idag. Så något är inte riktigt som det ska.
Min lille.
Imorgon blir det lek med julklapparna de fick idag. Jag sparade en del till nästa jul - den i mellandagarna - men det blev en hel del idag också!
Bland annat fick de varsin robo-fish (tror jag att det heter) av farmor och farfar (extrafarmor och extrafarfar för Rafaels del) som vi skall bygga hem åt. Vi måste också dekorera våra stackars pepparkakshus om det skall hinnas med innan Rafael åker igen.
Så det står en hel del på schemat endå!
Annars blir det en lugn dag i temat krya på sig.

Kommentarer :

#1: Evanessè

Det är så vanligt det där (med föräldrarna på olika håll) men vad gör det, speciellt när de har dubbla (pappor i alla fall, som våra har, eller hur)? Vår äldsta har varit hos sin pappa varannan veckan sedan 4års ålder (vi började med 2 dagar, sedan 3 och så vidare) och nu är han 15 år. Vi kör varannan jul, nyår osv, eller han får bestämma ganska mycket själv, men just jul är vi noga med :)

skriven

Kommentera inlägget här :