Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

En vecka i ovisshet

Idag bar det av till hudläkaren med lilla prinsessan. Hon har nämligen fått en pigmentförändrig som oroade oss - speciellt när BVC sa att de "inte kan utesluta hudcancer i och med att det finns på båda sidor". Tack för den ångesten i en vecka liksom!
Men tack och lov - är det vad de kan se med blotta ögat varken hudcancer eller vitiligo.
Vi ska tillbaka i januari och får då se om något ändrats. Tills dess ska vi bara ha uppsikt och avvakta.
Men vilken FET sten som föll från bröstet! Det räcker med att ha en mamma med cancer känner jag. Att ha både en mamma med cancer, och ett barn med cancer - hade tagit kål på mig.

Trots detta känner jag mer och mer att jag gärna hade velat jobba på onkologen. Det är lite "close to home" - men just därför tror jag att det hade kunnat bli så bra. Speciellt med anhörigkontakten.
Min erfarenhet är - att man kan alltid göra ett bättre jobb när man iallafall har ett hum om vad som försiggår under ytan.
Att försöka stödja en patient där man absolut inte kan relatera - är nästan svårare än att behöva jobba med något som man själv gått eller går igenom. Men där fungerar vi ju alla olika som människor.
Barnonkologen hade jag däremot inte klarat.
Det är min värsta mardröm - att något av barnen ska drabbas av cancer. Och mitt hjärta gråter varje gång jag ser eller hör en familj som går igenom just det.
Vilken vidrig jävla sjukdom!

Vi köpte också en ny napp idag - när vi endå var på Apoteket och hämtade ut en salva. Väl godkänd - hälsar bebis!

När vi var klara på BVC åkte vi till grannkommunen och inhandlade pepparkakskläder då Silas har lussetåg imorgon för "di gamle" i kyrkan.
Det ska bli mysigt! Det är inte många år sedan jag själv fick sjunga solo som tärna. "Godmorgon mitt herrskap" i årets högsta tonart - men bra blev det!
Svägerskan ska med och lyssna.
Nästa vecka har han ett lussetåg till - men då på kvällstid så att även pappa kan komma.
Till min stora sorg har Rafael inget lussetåg i år - utan det sköts av de högre årskurserna på skolan.

När vi då var där - i affären - snubblade jag över en julklapp till min yngsta syster 🙌🏽 N - 2 år.
En såndär present som alla föräldrar avskyr - men barnen älskar.
Nej - den låter inte. Och nej - den blinkar inte heller. Men det KAN i ett obevakat ögonblick ställa till med faslig oreda 😬. Jag pratar såklart om sands alive! ROSA sands alive. Ungen kommer att vara överlycklig 😎.
Och det är faktiskt min plikt som storasyster att se till så att barnen har kul - om än inte min plikt som gudmor.
Jag vill verkligen se hennes min när hon öppnar paketet 😍.

Dagens fluff - Snorlax ❤️

När vi precis skulle svänga in på gatan hemma ringde sambon - så det var bara att vända och ta ett stop förbi ica. Och tur var väl det!
Jag snubblade nämligen över precis de julklappar jag googlat runt efter - och till bättre pris!
Till Silas - duplo djurungar - detta då han VARJE dag jag hämtar på förskolan leker med just detta. Vi har en hel låda duplo hemma redan - majoriteten fick jag av min pappa på min ettårsdag, och resten då jag fyllde tre år. Så - 21 år och åtta barn senare - är inte en enda bit trasig och det leks med lika friskt som då. Helt klart en värd investering!
Till Rafael hade jag egentligen tänkt köpa en bionicle - då han bara har en. Men hittade istället en legobyggsats med en Ferrari - HUR KUL? Den såg dessutom riktigt snygg ut.
Och till Saga-Vilhelmina hittade jag MAM nappar i tvåpack - med fina motiv! Hittills har de haft väldigt märkliga motiv som jag tyckt varit rent av fula.
Så hon får 1 paket 0-6 månaders - dem hon använder just nu, som funkar galant. Och ett paket 6+, som vi får se om hon accepterar. Det återstår att se!

Så - en värd tripp till Ica helt enkelt!

Min ❤️

Under eftermiddagen har Silas varit på trött-treårings-humör. Underbart! Men tillslut somnade han.
Vi passade då på att kika på en film som faktiskt var bra!
Burned hette den. Den handlar om en topchef som helt enkelt försöker vända sitt dåliga rykte och börja på ny kula. Jag gillade den!
Den finns på Viaplay för den som är intresserad.

Bara "lite" trött..

Nu sitter jag här - som vanligt med en jättepigg bebis - och längtar efter att få sova.
Jag satsar på en hel natts ostörd sömn i mars 2023 ungefär. Om inte annat till pensionen.

Nu går det hett till - inte en still sekund!

När hon tittar upp på mig - djupt i ögonen. Ler mot mig och drar en suck av välbehag för att sedan slå igen sina stora blå och somna tryggt i min famn - det gör det värt varje sekund av sömnbrist.
Som jag så klokt skrev i förra årets barnalmenacka under december månad "Youre my favourite reason to loose sleep".

Vad ska era barn lussa som i år?

Och vad är din personliga åsikt om att arbeta med något som man själv kan relatera till? Främst inom vården då - men också i andra sammanhang?

Vilken är er bästa julklapp för i år?
Min är hemlig - då personen som ska få den läser min blogg - och klappen i sig hade avslöjat vem den är avsedd för. Haha. Så ni får nöja er med mina barnjulklappar 😎.

Kommentarer :

#1: Evanessè

Men vad skönt, och sicken oro! Dumma bvc-tant som säger så, även om det såklart är bra att kolla upp. Hur ser det ut?

Du skriver så väldigt bra, du skulle arbeta som skribent (mitt drömyrket just nu)! :)

Svar: Åh men tack! Som ett bälte typ! Vitt från naveln och nedåt ish 🙈
Rebecca Hoseia

skriven

Kommentera inlägget här :