Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Du vet att du har en ragdoll när...

Prosit, Precious, Phoenix och kattungehagen

... du går upp på natten och de alla kommer lomandes som i en dimma för att vilken att umgås med dig är större än den goa sömnen.


Ragdollen är verkligen en katt för sig. Och jag har haft en del katter genom åren. Men nu är jag hemma - jag har verkligen hittat min ras.
Min resliga, fluffiga, personliga och vackra ras. 

En "normal" katt låter sig inte väckas i onödan - och den är inte speciellt flockbetingad. 
Medan en ragdoll har ett sjätte sinne för när man behöver lite sällskap. Trots att jag smög upp för att inte väcka någon - och satte mig i soffan för att andas ut en sekund då mina känslor spelade mig ett litet spratt - inte bara vaknade de - utan kom gåendes en efter en och satte sig för att umgås. 
Eller ja - alla utom Pentagon - som då uppenbarligen inte är någon äkta ragdoll. Han fortsatte sova hur gott som helst i babygymet fem centimeter ifrån mig. 

Det häftigaste är att kattungarna präglas så av "sina vuxna". Precis som våra barn av oss. 
Deras mamma lär dem att gå på lådan - inte jag. Hon lär dem äta riktig mat och står tålmodigt bredvid och visar vägen. 
När hon är trött tar någon av de andra över och busar, tvättar och ger värme. 
Kattungarna gör som de ser de andra göra - tävlar om vår uppmärksamhet - kryper upp i famnen så fort en famn finns tillgänglig - traskar troget ned för trappen för att hålla en sällskap om natten. 

Jag är frälst. Jag älskar ragdollen. Mina underbara missar!

Vadå Ragdoll? Sömntuta heter det!

Kommentera inlägget här :