Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Att ledighet kan vara så hektiskt!

Jag ska inte sticka under stolen med att jag klättrar på väggarna av att gå hemma. Men dethär med mammaledighet är faktiskt ganska mysigt nu när man kommit in i det!
Jag har tidigare aldrig varit riktigt mammaledig då jag ju gått i skolan med båda grabbarna och tagit mammadagar på sommarlovet.
Men jag inser mer och mer att just uttrycket mammaLEDIGHET är lite av ett hån.
Såhär kan en dag se ut tillexempel:
Upp 08.00 - göra båda barnen redo med nya blöjor, frukost och rena kläder (vi går upp tidigare på Rafaelvecka då han börjar klockan 08 i grannkommunen), få på ytterkläder och sätta hunden i hundgården.
Lasta in oss alla i bilen, skrapa rutor och vara på förskolan klockan nio.
Där ska båda barnen kopplas loss ur respektive bilstol och sedan lämnas den äldre på förskolan.
Då han är lämnad ska lillan kopplas fast i stolen igen och vi åker hem och tar in hunden.
Hemma vill hon amma och jag blir då låst i 15-40 minuter beroende på vad fröken önskar, därefter ska katterna ha frukost och hunden nytt vatten samt frukost hon också.
När amningen är avklarad ska bebis rapas och kan sedan ibland tänka sig att ligga själv i babygymet så att jag hinner sätta på en maskin tvätt, disk eller städa lite snabbt.
När maskinen tvätt är kvar skall den vikas - detta görs enklast med prinsessan i sjal på magen - det blir en del knäböj vill jag lova!
Ammas skall det göras helst med en kvarts mellanrum - så allt som ska göras får göras i stötar.
Om jag har tur hinner även jag kasta i mig lite lunch - men som de flesta ammande mammor vet - ska mamma äta, ska bebis amma. Denhär prinsessan är lite petig med amningen - så att amma och samtidig göra något annat är relativt uteslutet.
Därefter skall vi snabbt iväg till förskolan igen - med ren blöja, okräkta kläder, ytterkläder, hund i hundgård och bilstol på plats.
När trollet är hämtat kanske vi åker en sväng till affären - annars raka vägen hem.
Väl hemma går vi en promenad med hunden alla tre, för att sedan gå in och igen påbörja projekt vardagssysslor. Denna halva av dagen med dubbla blöj och klädbytesmöjligheter.
Först några timmar senare kommer pappa i huset hem och vi kan då få fler armar.
Två av veckodagarna har vi heller ingen förskola utan fullt hus här.
Missförstå mig rätt - jag älskar verkligen det hemtrevliga kaos som uppstår av att vara mammaledig. Att kunna pula med barnen hela dagarna, ha fasta tider att passa och inte jobba skift.
Jag hade lätt kunnat gå hemma LÄNGE. Om det inte vore för min låga SGI, det blir liksom ohållbart i längden.
Men just uttrycket mammaledig känns så fånigt då man snarare har mer fullt upp än när man jobbar. Allt blir så mycket mer komplicerat när ens ena arm är ockuperad dygnet runt - att gå på toaletten utan minst ett barn är liksom inget alternativ innan far i huset slutat jobbet för dagen.
Jag har blivit proffs på att sköta hela toalett-bytatampong-tvättahänder osv - med en hand. Oerhört fresh - jag vet - men jag lovar att jag inte är ensam.

Nu ska jag och mina troll sova, imorgon väntas kaffe hos bästa AK och sedan finbesök av min gamle vän A som jag inte träffat på säkert ett år om inte mer. Tiden går så fort när man har småtroll! (Det känns nämligen som att vi träffades sist för någon månad sedan).

Vad tycker du om uttrycket "mammaledig"? Har du varit eller är du mammaledig?
Har du som jag - mer fullt upp än vanligt - eller har du det lugnare? :)

Idag rockade Silas tofs ❤️ när han kom hem från förskolan blev det mys med persika-fika och dinosauriefilm. Mitt älskade troll. Så oändlig är min kärlek till dig!
Vårt PS är på lagning - så vi använder barnens bil-dvd. Ett kast bakåt i tiden till mina egna tonår 👌🏼 miniskärm och kasst ljud - men vad gör det när barnen är hur nöjda som helst?
Egentligen skämmer vi bort dem med alldeles för mycket bekvämligheter, en liten skärm som denna räcker gott - så även våra dvd filmer. Ett Netflixkonto och en 46tummare gör dem ingen skillnad alls.
Tänk så tiderna förändrats! När jag var liten hade vi VHS, och att streama barnprogram lät mer som raketforskning än verklighet.

Kommentarer :

#1: Evanessè

Haha nej, det är inte mycket till ledighet. Jag säger som i askungen (mössen), "det ska städas, det ska tvättas, det ska lagas och det ska fixas" - och amma hela tiden, haha ;)

Svar: Hahhaa - jag ska nog lägga till "och amma hela tiden" när jag sjunger den 😂 för det stämmer SÅ bra!
Rebecca Hoseia

skriven

Kommentera inlägget här :