Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Gör egen vätskeersättning

Vid diarré hos små barn är det viktigt med vätskeersättning. Finns att köpa på apotek. Ett problem är ju dock att apotekets öppettider inte alltid överensstämmer med barnets sjukdom.
Blanda ingredienserna och låt det svalna ordentligt, du kan ju smaksätta med lite juice eller dyl.
1dl kokt vatten
1tsk salt
8tsk socker
kanske 1msk juice
 

Magsjukt / Kräksjukt barn?

Ett gäng goda isglassar i frysen är perfekt när man måste få i ett uttorkat barn vätska. Cocacola eller saft går också bra. Undvik däremot mjölkprodukter då det kan öka illamåendet. Det är viktigt att barnet inte äter för snabbt, då kommer allt upp igen. Mata med en tesked, börja med en var femte minut och öka sen långsamt. Om barnet protesterar vilt är det antagligen inte i direkt behov av vätska, om det däremot är slött och apatiskt behöver det absolut vätska. Små barn kan relativt snabbt bli uttorkade, vilket kan vara väldigt farligt.
När det kommer till mat är det bra att börja med något enkelt, som inte är obehagligt att spy upp. Utspädd välling, vitt bröd, kex och potatismos funkar exempelvis utmärkt. Om barnet kräks upp maten kan man alltid försöka igen om några timmar. Trots att man spyr, så stannar alltid en del av näringen kvar i magen.

Få rummet städat

Redan stenåldersföräldern upptäckte det meningslösa i att be stenåldersbarnet att städa sitt grottrum.
Knepet är att konkretisera vad man vill ha gjort; "Kan du lägga alla lego-klossar i lego-lådan", "Samla ihop alla dockor och dockkläder och lägg i kistan". Visserligen blir då inte hela rummet städat, men lite är bättre än ingenting, eller hur?