Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie First Birthday tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Angel and Memorial tickers

Att lösa konflikter

Det är en omöjlighet att försöka lösa alla konflikter i famlijen med humor. En förälder som sovit tre timmar en natt och väcks av att storebror försöker spola ner lillebror i toaletten är liksom inte upplagt för att lösa problem med skratt.
Men det är endå ganska bra att ha som MÅL att försöka hitta ett humoristiskt sätt att ta sg ur konflikten när tålamodet tryter. Sen må de stolta planerna haverera titt som tätt - men faktum är att ett skratt kan göra underverk. I synnerhet om alternativet är en skrikande förälder, ett barn som vägrar lyssna och två ledsna individer.
Ett exempel ur vår vardag: prova att bryt en konflikt som är påväg (tänk att barnet trots 101 tillsägelser vägrar sluta slå på katten) genom att istället för att skrika - förklara att om man gör illa katten så kanske den går och hämtar sin mamma och pappa - och de är så häääääääääär stora - och då blir det ju tråkigt. Eller, om du är 110 procent säker på att grannarna inte kan se dig: kryp på golvet och låtsas va en arg kattförälder; "Hallå där! Vad gör du med mitt kattbarn?" En minuts teater och kattpiskandet är helt glömt.
Du kan bryta bråk mellan barn genom att själv kärleksfullt brotta ner bråkstaken i fråga. Ibland är allt som behövs en oväntad kram och lite fysisk närhet.
 

De tre B:na

Det finns tre nycklar till framgång i samtliga fall som handlar om eller innefattar småbarn;
Beröm, beröm och beröm.

Ryggsäck på små ryggar

På små barn glider ryggsäcken lätt över axlarna. Genom att sätta en vanthållare mellan remmarna på bröstet hålls de på plats.